Vučić u Minsku: Lukašenko je pokazao veliko srce tokom bombardovanja


IZVOR: Republika - 21.06.2019 | 09:36 >> 09:44


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je započeo dvodnevnu posetu Minsku na poziv predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka povodom otvaranja Drugih evropskih igara.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik je rekao da je sa Lukašenkom govorio o bilateralnim odnosima i da će zajednički raditi, kako kaže, na povećanju trgovinske razmene.

- Aleksandar Lukašenko je pokazao veliko srce jer je bio jedini predsednik koji je posetio Srbiju tokom bombardovanja. Lukašenko jako dobro poznaje našu poziciju i stanje u Srbiji. Razgovarali smo i o mogućnost stvaranja zajedničkih preduzeća - izjavio je  Vučić.

Vučić će se tokom posete sastati i sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

- Imaćemo više sastanaka ovde. Zbog situacije u Gruziji, predsednica te zemlje je otišla. Imaću sastanak sa Medvedevim tet a tet, saradnja sa Belorusijom je od izuzetnog značaja. Jedna od najznačajinih stvari o kojima ćemo da razgovaramo je o izvozu 2.000 tona cigarete, kozijeg i ovčijeg sira neograničeno, 90.000 litara vinjaka, rakije. Ako bi to završili u septembru to bi bilo izuzetno dobro – naveo je Vučić. 

Kako je dodao, došli smo do istorijskog minimuma po kojem Srbija može da se zadužuje, to je potvrda da je ekonomska situacija dobra. 

- Finansijske investitore niko ne može da prevari, dajući nam kamaptu 1,6 uzeli su uobzir i situaciju na KiM – naveo je Vučić i dodao da su to rezultati za koje se živi i koji će ući u udžbenike.  

Osim sa predsednikom Republike Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, predsednik Vučić će se tokom posete sastati i sa predsednikom Republike Moldavije Igorom Dodonom i predsednicom Gruzije Salome Zurabišvili.