(VIDEO, FOTO) Na protestu maturanata baklje i fantomke! "1 od 5 miliona" se priključio protestu sa DECOM


IZVOR: Republika - 19.06.2019 | 13:26


Ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici nešto pre 13 časova počeli su da se okupljaju učenici osmih razreda nezadovoljni zbog jučerašnjeg skandala sa testom iz matematike, kada je test procurio veče pred polaganje, a što je za rezulutat imalo odlaganje polaganja za četvrtak. Na današnjim protestima pridružili su se i predstavnici pokreta "1 od 5 miliona"

Foto: Republika

"Mali" maturanti

Za danas nije najvaljena nikakva organizacija protesta, a učenici su tokom dana pokušali da uđu u zgradu Ministarstva prosvete. Takođe, na današnjem protestu nije zabeleženo prisustvo roditelja.

Inicijativa "1od 5 miliona" je na društvenim mrežama podelila video na kome se vide učesnici protesta i pružila im podršku.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Fantomke i baklje na protestu u Nemanjinoj

 

Sa protesta takođe pristižu i uznemirujuće fotografije gde se na čelu kolone nalaze mladići u fantomkama i sa upaljenim bakljama.

 

Iz priloženog materijala jasno se vidi da su ovde u pitanju deca, koja i ne razumeju svu složenost događaja. Na jednom od statusa piše da su se mladi okupili "ispred Ministarstva obrazovanja", očigledno ne prepoznajući da takvo "Ministarstvo" ne postoji, već Ministarstvo prosvete.