Jovo Bakić se izvukao, nema prijave: Nikada nisam pozivao na upad u zgradu RTS


IZVOR: Mediji, Republika - 19.06.2019 | 09:37


Sociolog Jovo Bakić nije dobio prijavu posle razgovora u policiji u petak zbog intervjua datog nedeljniku NIN, iako se o tome spekulisalo u medijima zobg pozivanja na nasilje.

Foto: printscreen/N1

Jovo Bakić

Bakić za medije to potvrđuje i kaže da nema elemenata za prijavu.

– Aleksandar Vučić je to i sam razočarano zaključio kada me je optužio za "igru rečima"- kaže Jovo Bakić u izjavi za medije.

A hoće li tužilaštvo pokrenuti postupak protiv Bakića zapitao se juče i poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković. On smatra da je Bakić - pozivao na revoluciju i pretnju nekakvim ‘dugim' cevima.

– Umislio čovek da je mnogo pametan, proglasio sam sebe za nezavisnog intelektualca i misli da mu je to dovoljno da može da ruši institucije sistema i da priziva revoluciju – rekao je Marković i dodao da je Bakić "nova zvezda" Saveza za Srbiju. On je kazao da Savez za Srbiju "najviše voli tzv. "nezavisne stručnjake za sve i svašta" i u među njih svrstao Rodoljuba Šabića, Sašu Jankovića i sudiju Miodraga Majića, a - sada je došlo Bakićevih pet minuta - dodao je Marković.

Podsetimo, Bakić je izjavu dao u petak u SUP-u Beograd. Bakić je za TV N1 rekao da je motiv policijskog poziva bio taj što je "u Dnevniku RTS zloupotrebljen intervju koji je dao NIN-u", navodeći da nikada nije tvrdio da je trebalo upasti u zgradu javnog servisa tokom protesta "Jedan od pet miliona".