Vučić junacima sa Košara: Vi ste najbolji deo Srbije, i to neka čuje ceo svet!


IZVOR: Republika - 14.06.2019 | 19:23 >> 19:24


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na svečanoj akademiji povodom 20. godišnjice od bitke na Košarama da su borci koji su branili zemlju "najbolji deo nas" i da to ponosno kaže pred celim svetom.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Vučić na svečanoj akademiji posvećenoj herojskoj bici na Košarama

- Dugo sam pisao ovaj govor. Govor koji sam pripremao je možda nedovoljno snažan, nedovoljno odgovoran. Ali jednu stvar moram da kažem. Nismo samo šaputali prethodnih 20 godina, već smo krili i stideli se da govorimo o junaštvu naših ljudi - rekao je predsednik Vučić i dodao:

- Krili smo da bismo se dodvorili onima koji su ubijali naš narod. I tek nedavno sam mogao i sam da osetim kod nekih prezir a kod nekih mržnju prema tim divnim ljudima koji su koračali sa nama na paradi u Nišu, kada su prvi put posle 20 godina naši heroji koračali u uniformama - naglasio jepredsednik.

- Možda je to bio prvi put da su koračali, ali će tako  biti i svakog sledećeg puta, oni su da li sve za Srbiju i žrtvovali, draga braćo, ne da vaas se ne stidimo, nego se vama ponosimo, vi ste najbolji deo nas i nek a to čuje ceo svet. Vi ste najbolji deo Srbije.

- Mi imao ono što oni nemaju, to imaju majke i očevi pogniulih junaka. Mi imamo sinove Srbije koje oni svi nemaju u tih 19 zemalja.