Aleksandar Marković, SNS: Dok se GSP modernizuje, Ðilas obmanjuje građane


IZVOR: Tanjug - 07.06.2019 | 15:58


"Grad Beograd ne uništava javni gradski prevoz, već ga modernizuje i povećava njegove kapacitete", kaže sekretar Gradskog odbora SNS Aleksandar Marković reagujući na izjavu Dragana Ðilasa u kojoj kritikuje gradski prevozi u Beogradu i ističe da su u ovoj godini nabavljena 244 nova autobusa.

Foto: Lična arhiva

Aleksandar Marković

Marković je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da će sutra biti puštena 42 nova autobusa, do kraja meseca još 28, a do kraja septembra preostalih 174 autobusa ocenivši da su Ðilas i njegovi saveznici iz Saveza za Srbiju (SzS) još jednom pokazali da ne poseduju elementarne informacije o tome šta je sve Grad Beograd uradio za građane. 

- Ne dolaze na sednice Skupštine grada, za koje uredno uzimaju odborničke nadoknade, a obmanjuju građane lažnim istraživanjima, dok im se rejting srozava u sunovrat, pa u panici zamišljaju rušenje mostova, dovođenje građana u životnu opasnost, izgubljene Kalemegdane - ocenio je Marković.

Naveo je da je Grad Beograd bio pred bankrotom nakon Ðilasovog mandata 2013. godine i da je bivši gradonačelnik zadužio svakog građanina za 630 evra, koje će vraćati do 2036. godine.

Dodao je da su gradska javna preduzeća poslovala sa gubicima i da je ukupan javni dug Beograda bio 1,2 milijarde evra.

- Koliko je bio zabrinut samo za sebe, govori i to da se 2011. godine Ðilas odrekao dela prihoda poreza na zaradu i tako oštetio budžet Beograda za 30 milijardi dinara, dok su njegove firme ostvarivale profit od 500 miliona evra - naveo je Marković.