Vulin na promociji novog terenskog vozila: Naša vojska ne sme da zaostaje ni u jednom smislu


IZVOR: Tanjug, Republika - 25.05.2019 | 12:05


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti učinjeno sve da se Vojska Srbije oprema novim vozilima, novim naoružanjem i novim sredstvima.

Foto: youtube.com/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Aleksandar Vulin

- Vojska Srbije ne sme da zaostaje u tehnološkom smislu ni za jednom drugom armijom u našem okruženju. Kao što vidite, mi se trudimo da na prvom mestu kupujemo domaću pamet, domaće proizvode, kupujemo ono što naša odbrambena industrija sama može da proizvede - rekao je Vulin na promociji i testu novog terenskog vozila "zastava NTV".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vulin je na terenskom poligonu Centra Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) rekao da je vozilo "Zastava TERVO" nešto što je zaista dobra vest za VS, ako pokaže dobre karakteristike.

- Nadam se da ćemo već do kraja godine moći da uvedemo ''nultu seriju'' i samim tim uvedemo ovo vozilo u naoružanje Vojske Srbije - naglasio je ministar.

V. d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović rekao je da novo terensko vozilo Zastava NTV zajednički razvijaju Vojno-tehnički institut i fabrika "Zastava TERVO".

Foto: youtube.com/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Novo terensko vozilo "zastava NTV"

- Vozilo je napravljeno u dve varijante, po zahtevu taktičkog nosioca Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, a po svim karakteristikama u svetskom je vrhu i apsolutno prevazilazi sve što je do sada za tu namenu na raspolaganju Vojsci Srbije - rekao je Miloradović.

On je dodao da je cilj da se vrlo široka flota raznih starih vozila, kao što su "puh", "pincgauer" i razna "tamova" vozila zamene, jer su zastarela i njihove karakteristike nisu na sadašnjem na nivou koji se danas zahteva.