Pukao Đilasov bojkot srpskog parlamenta


IZVOR: Republika - 17.05.2019 | 17:17


Puko Đilasov bojkot! Stranka moderne Srbije (SMS) sastavljena od nekih poslanika DJB donela je odluku da prekine bojkot parlamenta, uprkos insistiranju lidera SZS Dragana Đilasa da poslanici ni po koju cenu ne treba da učestvuju u radu Narodne skupštine, iako za to redovno dobijaju platu.

Foto: Starsport

Gubi na svim frontima: Dragan Đilas

Pa tako, pojedini poslanici vraćaju se na posao jer se mimo njihovog uticaja, na dnevni red stavljaju važni zakoni koji imaju ozbiljne posledice na građane Srbije, kako tvrdi šefica poslaničke grupe SMS Tatjana Macura.

Ona je istakla da paralelni parlament sveukupne opozicije koja bojkotuje rad nije napravljen, da se ne bave aktuelnim temama i da konferencije za novinare ne mogu da zamene parlament.

- Učestvovaćemo na sednici o Kosovu, šire predsedništvo SMS donelo je odluku o vraćanju u poslaničke klupe i pre nego smo znali da će biti zakazana sednica o Kosovu za 27. maj. SMS je donela odluku o povratku u parlament, jer se na dnevni red stavljaju zakoni koji ozbiljno utiču na život građana i ne vidim smisao našeg izostanka iz parlamenta - naglasila je Macura.

 

 

Podsetimo da je poslanik DS Radoslav Milojičić Kena najavio da će zbog svoje, a i druge dece ići na sednicu parlamenta kako bi glasao za Tijanin zakon jer je to "obaveza prema svoj deci u Srbiji".

S druge strane, lider te stranke Zoran Lutovac ponovio je da bez obzira na temu o kojoj će se raspravljati u Skupštini, bilo to Kosovo ili Tijanin zakon, udružena opozicija u SZS nastavlja da bojkotuje sednice parlamenta do normalizacije rada, između ostalog do prestanka prakse vladajuće većine da podnosi veliki broj "fantomskih amandmana", čiji je cilj da onemoguće opoziciji da govore.