Selaković o razgovoru Vučića i patrijarha: Jedinstvo države i crkve vodi ka nacionalnom jedinstvu


IZVOR: pink.rs, Republika - 14.05.2019 | 09:15


Predsednik Aleksandar Vučić je na poziv patrijarha Irineja prisustvovao sednici redovnog godišnjeg zasedanja Sabora SPC na kojem je pokrenuto pitanje položaja Srba u Republici Srpskoj, ali i demografije stanovništva.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Nikola Selaković

Sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković istakao je, gostujući na TV Pink, da je ovakav događaj nešto izuzetno važno.

- Predsednik Vučić je predsednik Srbije koji pokazuje malo drugačiji pristup rešavanju svih pitanja. On ima jasan stav da crkva ima pravo na stavove, a sam poziv patrijarha, glavna je poruka crkve - naveo je Selaković.

On je podsetio da je patrijarh izjavio kako se predsednik junački bori za Srbiju i Kosovo, i naravno ukazao na jednu ozbiljnu neizvesnost koja postoji u toj junačkoj borbi.

- Umešani su interesi velikih sila, ali treba da imamo poverenje da u borbi moramo da uspemo. Spajanje interesa države i crkve je jedna od ključnih tačaka kada je u pitanju aktuelna sitacija u zemlji - objasnio je Selaković. 

On je dodao da je pored pitanja KiM, bilo reč i o drugim projektima, od kojih je neke predsednik Vučić sam inicirao, između ostalog i da se završi Hram Svetog Save. Selaković je naveo da će najveći deo mozaika u Hramu ove godine biti gotov.