TO JE VAN SVAKE PAMETI! ČIST TOTALITARIZAM: Antić oštro reagovao na zahteve da se zabrane SPS i SNS


IZVOR: Republika - 12.05.2019 | 15:15


"Ljudski mogu da razumem da Savez za Srbiju poteže sve teže reči kako im se osipa publika na subotnjim demonstracijama, ali šta može da bude njihova poruka iduće subote, kad ih na ulici bude još manje? Da treba postreljati sve iz SNS-a i SPS-a?", pita se ministar energetike i visoki funkcioner socijalista Aleksandar Antić reagujući na zahteve SZS da se zabrani rad naprednjacima i Socijalističkoj partiji Srbije.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Aleksandar Antić

- Teške reči ne mogu da prikriju činjenicu da su ulični protesti dela opozicije krahirali i da se približavaju svom definitivnom kraju, ali time neka se bave oni koji su demonstracije i organizovali. Međutim, tražiti zabranu dve najveće političke partije u Srbiji je zaista van pameti, a naročito van pravničke i političke pameti, koju u ime Saveza za Srbiju zastupa Vladimir Gajić - naglašava Antić.

 

 

On ističe da neko ko nikada nije izašao na izbore traži zabranu onih za koje već godinama ubedljivo i stabilno glasa većina građana Srbije.

- Traži se zabrana većini građana Srbije da misle i da izaberu svoje predstavnike u vlasti. Ovakvih ideja bi se stideli i najokoreliji totalitarni režimi, a kamoli demokratske zemlje kakvu navodno zagovaraju ljudi iz Saveza za Srbiju. Srbija je demokratska zemlja i u njoj nema i neće biti zabrane slobodne volje građana da biraju svoje političke predstavnike, a Gajić i njegovi lideri neka objasne svojim malobrojnim sledbenicima zašto žele da u Srbiji uspostave totalitarizam - zaključio je Antić.