ČANAK: Jeremić i ekipa su licemeri, navodno brane Kosovo od Vučića


IZVOR: pink, Republika - 06.05.2019 | 10:20


Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak istakao je da je licemerje to što se Aleksandru Vučiću prebacuje da izdaje Kosovo.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Nenad Čanak

On je ukazao da očigledno nekima nije jasno, a da se neki prave da im nije jasno da je pitanje Kosova završeno 1999. 

Problem Kosova je, kaže, eskalirao 1981. godine, a završen je 1999. godine "kapitulacijom koju je potpisao Slobodan Milošević i njegova vlada". 


- Hipokrizija i licemerje je da će pregovori nešto da donesu, šta ima da se pregovara, šta ćemo da ispregovaramo? Nećemo ispregovarati ništa - istakao je predsednik LSV i dodao da upravo zato na sceni vlada "mučenje" u kome opozicija, Jeremić i ekipa navodno brane Kosovo od Vučića. 

Odgovarajući na pitanje zašto predsednika Vučića nazivaju izdajnikom oko Kosova, on je rekao da je to zato što Kosovo služi tome da bude vododelnica. 

- Ko se ne slaže sa nekim, taj je izdajnik, jer je ''izdao Kosovo''. Šta je izdao Kosovo? Kako je izdao Kosovo? To su budalaštine. Predavanje Kosova '99. je bila izdaja - naveo je Čanak. 

Kako će se definisati uzajamni odnosi Prištine i Beograda ostaje da se vidi, kaže Čanak dodajući da se mora završiti tako da se potpiše međunarodni ugovor.