Vučić čestitao caru Naruhitu stupanje na presto


IZVOR: Tanjug, Republika - 02.05.2019 | 09:02


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom stupanja na carski presto Japana, čestitku caru Naruhitu, uz najbolje želje za uspeh na odgovornoj dužnosti i dalji napredak Japana.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Vučić

- Uveren sam da će nastupajuća Reiva era doneti sreću, blagostanje, mir i harmoniju Vašoj lepoj zemlji, carskoj porodici i prijateljskom narodu Japana - istakao je predsednik Vučić. 

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on je takođe rekao i da sa zadovoljstvom konstatuje da se bilateralna saradnja Srbije i Japana uspešno razvija, uz politički dijalog koji odlikuje međusobno poštovanje, razumevanje i solidarnost. 

Vučić je dodao - da je tome posebno doprinela prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Japana Šinzo Abea, dajući snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje dve zemlje u političkoj, privrednoj, kulturnoj i drugim oblastima -.

Foto: Tanjug/AP

Naruhito

- Posebno smo ponosni i na činjenicu da su Srbija i Japan nedavno doneli važnu zajedničku odluku da se 1882. godina, kao godina prve diplomatske prepiske između kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđija, ustanovi kao 'Godina prijateljstva Srbije i Japana - naveo je još u čestitki predsednik Vučić.

On je takođe uputio pismo i dosadašnjem caru Akihitu, u kojem mu, između ostalog, zahvaljuje za njegov doprinos razvoju srpsko-japanskih odnosa, dodaje se u saopštenju iz kabineta prdsednika Srbije.