Albanski narod se pobunio protiv glavnog tužioca koji odbija da goni Haradinaja: Krvnik preti


IZVOR: Tanjug, Republika - 26.04.2019 | 09:22


Opozicioni Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija protestovaće danas ispred Kancelarije glavnog tužioca Aleksandra Ljumezija zbog korupcije koja je, kako kažu, široko rasprostranjena među vladinim funkcionerima.

Foto: Tanjug/AP

Ramuš Haradinaj

Simbolično, protest je zakazan za 11:55.

- Nikada država Kosovo nije bila više zarobljena nego danas. Državno tužilaštvo se ne bavi ni ratnim zločinima ni posleratnim zločinima, ekonomskim kriminalom ili političkim zločinima", navodi se u saopštenju - prenela je prištinska Bota sot.

Foto: youtube.com/Slobodno Srpski

Aljbin Kurti

Samoopredeljenje smatra da bi predstavnici institucija, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji trebalo da se plaše glavnog tužioca, ali to, kažu, nije slučaj.

- Nikada nije bilo toliko korumpiranih ministara. Međutim, nijedan ministar vlade ne strahuje od glavnog tužioca Aleksandra Ljumezija - kažu u ovom pokretu.

Oni za Ljumezija kažu da nije tužilac, već "zec", kukavica, a možda je i ucenjen.

Haradinaj smatra da se Samoopredeljenje upliće u pravosuđe

Foto: Tanjug/AP

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da postoji rizik od današnjeg protesta koji organizuje Samoopredeljenje protiv Ljumezija i ocenio da on znači uplitanje u pravosuđe.

- Postoji opasnost kada politička stranka protestuje protiv tužioca. To bi se moglo shvatiti i kao uplitanje ili pritisak na pravosuđe - rekao je Haradinaj novinarima nakon sednice vlade.

Haradinaj je podsetio lidere tog pokreta, koji je parlamentarna stranka, da pre protesta moraju da se iscrpe druga sredstva protiv glavnog tužioca.