Ministar Knežević sa radnicima Goše


IZVOR: Tanjugž - 28.08.2017 | 11:30


Ministar privrede Goran Knežević primio je danas radnike i rukovodstvo Fabrike šinskih vozila "Goša" kako bi se pronašlo rešenje za probleme u koje je zapala ta kompanija.

Foto: Tanjug

Ministar Goran Knežević sa radnicima Goše razmatra moguća rešenja problema

Ministar privrede u petak je dobio dopis zaposlenih i rukovodstva u kome su zatražili sastanak i naveli da im nije cilj da razgovaraju o politici, već o očuvanju rada fabrike.

- Drago mi je da su i radnici i rukovodstvo fabrike spremni da sednemo za sto i zajedno razmotrimo trenutno stanje i moguća rešenja. Ponavljam, za konstruktivan razgovor, vrata Ministarstva su radnicima "Goše" uvek otvorena - poručio je ministar Knežević.

Zbog teškog položaja zaposlenih u ovoj privatnoj firmi u vlasništvu "Lisnart holding limiteda", sa sedištem na Kipru, država je, ističe ministar, spremna da razmotri sve dodatne mogućnosti da pomogne radnicima, iako je, kaže, država do sada već uradila i više od onoga što je mogla.

Država do sada obezbedila jednokratnu novčanu pomoć radnicima, overu knjižica, ponudu za drugi posao, reprogramiranje obaveza koje imaju prema državi.