LDP o haosu u centru Beograda: Šamaranje nije politika


IZVOR: Tanjug - 04.04.2019 | 18:31


"Za nedavni upad u RTS ili današnji incident ispred Skupštine grada nema razumnog opravdanja", saopštio je Savet za ljudska prava LDP-a.

Foto: Tanjug

Čedomir Jovanović

- Savez za Srbiju mora razumeti da izazivanje sukoba, ne samo sa ženama, već i sa neistomišljenicima ugrožava svakog normalnog čoveka u zemlji. Zato moraju prestati sa svesnim izazivanjem incidenata. Svako verbalno i fizičko nasilje, ne samo prema ženama, već i neistomišljenicima, mora biti osuđeno od svih i sankcionisano u skladu sa zakonom - navodi se u saopštenju LDP.

Oni ukazuju i da je najavljeni "Marš na Pink“ neprihvatljiv.

- Ukoliko je u subotu Pink na redu, ko je u nedelju, ponedeljak ili narednog vikenda - zapitao je LDP i ukazao da svaki oblik verbalnog nasilja vodi do fizičkog.

- Onaj ko je danas pretio da će ženi "lupiti šamarčinu“ sledeći put će to i učiniti, a mi smo svesni posledica takvog ponašanja, zbog čega ne možemo i ne želimo da ćutimo. Šamaranje nije politika. To nije politička borba - saopštio je Saveta za ljudska prava LDP-a.

Oni su zatražili da se identifikuju i sankcionišu oni koji su ispred Skupštine grada pretili ženama, jer se moraju kazniti oni koji svesno izazivaju opasnost, jer, kako kažu, nasilje ne može biti alternativa vlasti.