DAČIĆ: Vučić može biti smenjen samo na izborima!


IZVOR: Tanjug - 03.04.2019 | 11:23


"O zahtevu dela opozicije za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne može se pregovarati jer se takve stvari rešavaju na izborima", poručio je danas lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ivica Dačić

Dačić je za TV Pink rekao da se sa opozicijom može razgovarati o predlogu nekog zakona ili nekih rešenja.

- Ali da predsednik države podnese ostavku i svi mi, to ne može da bude zahtev. To se rešava na izborima - rekao je Dačić.

Opozicija, prema njegovim rečima, nema nikakvu politiku, već je to, kaže, "politička vreća u kojoj ne znate za šta možete da se uhvatite".

- Ako izvučete iz tog džaka Dveri oni su protiv EU, odbijaju svake pregovore o KiM, podržavaju saradnju sa Rusijom. Sa druge strane ako izvučete DS, oni su za ulazak u EU, oni su započeli sa Prištinom pregovore oko rešavanja kosovskog pitanja, oni su pregovore iz Saveta bezbednosti UN prebacili u Brisel - istakao je Dačić.

Smetaju mu i dvostruki aršini u politici, odnosno to što je, na primer, Draganu Đilasu, dozvoljeno da se uporedo sa politikom bavi i privatnim biznisom.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić

- Zamislite da se ja bavim biznisom pored politike i zamislite kakve bi reakcije bile kada bih ja zaradio tolike pare. Postoje ljudi kojima je to dozvoljeno, dok bi se na svakom drugom to negativno odrazilo - naglasio je on.

Poslednja istraživanja javnog mnjenja, tvrdi on, pokazala su da o Draganu Đilasu, Vuku Jeremiću i Bošku Obradoviću pet do sedam odsto građana ima pozitivno mišljenje, dok 50 do 60 odsto ima negativno. "Opozicija je bila uvek popularnija od vlasti, ali u Srbiji nije", kazao je Dačić.