"Razgovaraću sa Merkelovom o Folksvagenu"


IZVOR: Tanjug, Republika - 02.04.2019 | 12:53


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će pokušati da razgovara sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pre nego što bude doneta odluka u kojoj će zemlji biti otvorena fabrika Folksvagena.

Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

Aleksandar Vučić i Angela Merkel

- Ne mogu da govorim o potencijalnim susretima sa Merkelovom, ali pokušaću da razgovaram sa njom pre bilo kakve odluke, iako konačnu odluku ne donosi ona, nego Bord Folksvagena - rekao je Vučić za medije.

On je naveo da će sa Merkelovom razgovarati i predstavnici svih zemalja koje su moguće destinacije za veliku investiciju, među kojima su Turska, Bugarska, Rumunija i Ukrajina.

- Jedni su deset puta veći od nas, drugi su u EU i verovatno su bliži Merkel, Klaus Johanis (predsednik Rumunije) je po rođenju Nemac i vrlo blizak Nemačkoj i Angeli Merkel, u Ukrajini su bliski, Merkel je čestitala Porošenku ulazak u drugi krug izbora, ali borićemo se za Folksvagen - rekao je Vučić.

On je naveo da neće lako odustati, te da ne misli da druge zemlje imaju bolje uslove i da su u bilo čemu bolje od Srbije.