Evo kako je Marinika izbacila Živkovića iz poslaničkog kluba


IZVOR: Tanjug - 27.03.2019 | 12:50


Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da nije napustio poslanički Klub samostalnih poslanika, već da je on na neregularan način rasformiran.

Foto: Tanjug/D. Kujundžić

"Poturili" mu da potpiše

Poslanički klub je od nedavno izmenjen i u njemu više nije Živković, kao ni poslanica Alekasandra Čabraja, a pristupili su mu nekadašnji funkcioneri i poslanici Dosta je bilo Ana Stevanović i Branislav Mihajlović, dok je šefica poslaničkog kluba Marinika Tepić, a njena zamenica Sonja Pavlović.

Živković kaže da su članovi kluba njemu i poslanici Čabraji "poturili" da potpišu ostavke u klubu i nakon toga dostavili dopis predsednici parlamenta o promeni sastava poslaničke grupe. 

- To je urađeno bez trunke pameti. Razumem da neko promeni politički stav, da ga promeni pet-šest puta zajedno sa dresom koji nosi, ali bar to uradite na način koji je formalno ispravan - rekao je Živković novinarima u parlamentu, i istakao da nije potpisao ostavku.

Živković, koji će u parlamentu nastupati kao samostalni poslanik van poslaničkog kluba, ocenio je da Srbija ima veće probleme od "nezdrave ambicije i amaterizma" nekih ljudi u politici, te da je za njega ta tema zatvorena. 

U Klubu samostalnih poslanika sada su Marinika Tepić, Ana Stevanović, Branislav Mihajlović, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović.