"Pomoć za građane koje reketira Bastać"


IZVOR: Informer, Republika - 25.03.2019 | 12:31


Odbor SNS na Starom Gradu formirao je pravni tim za pomoć građanima te beogradske opštine, koje, kako tvrdi odbornik naprednjaka sa te opštine Radoslav Marjanović, "reketiraju predsednik opštine Marko Bastać i njegov kum, načelnik komunalne inspekcije te opštine, Dejan Stojanović zvani Deksi Evro".

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Marko Bastać

- Nekoliko desetina građana Starog Grada prijavilo nam je da je Bastać preko Stanojevića pokušao da ih ''reketira'', a to se posebno odnosi na vlasnike kafea i restorana sa baštama - naveo je Marjanović.

Prema njegovim rečima, to rade po jednostavnom principu - prvo opština Stari Grad ne izdaje rešenja za postavljanje bašti, a potom ih, kaže Marjanović, ucenjuju da plaćaju da ne budu uklonjeni”. 

On je pozvao sve one koji na takav način budu reketirani da slučaj prijave Opštinskom odboru SNS.

 - Pozivam vlasnike restorana da ne plaćaju taj reket, već da snime Bastaćeve predstavnike ako im budu dolazili u posetu i tako obezbede dokaz. Dokaze dostavite nama, a naš pravni tim će pisati krivične prijave i prosleđivati ih nadležnom tužilaštvu - istakao je Marjanović. 

Marjanović je rekao da je  - Marko Bastać sa svojim rođacima potpuno privatizovao opštinu Stari Grad, da posluje protivzakonito i netransparentno, da je uništio SC Milan Gale Muškatirović u narodu poznatiji kao SC 25. maj, jer samo za struju, vodu i grejanje duguju preko 90 miliona dinara,a da se posebno osilio u poslednjoj godini svog mandata kada huliganskim ponašanjem pokušava da skrene pažnju na sebe -. 

- Građani Starog Grada zaslužuju predsednika opštine koji će da se bori da naša opština bude uređenija i lepša. Nije im potreban čovek koji se ponaša kao vandal i cirkuzant i za koga se ne zna kako će se koji dan ponašati u zavisnosti od toga šta tog dana koristi - rekao je Marjanović.