Radojičić: Najtužniji početak proleća bio je 1999.


IZVOR: Tanjug, Republika - 24.03.2019 | 13:39


Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je 24. marta 1999. godine bio najtužniji početak proleća u istoriji Beograda i Srbije i da ni nakon 20 godina od početka NATO agresije tuga i bol za nedužno stradalim građanima ne prestaje.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Zoran Radojičić


- Bol, tuga i sećanje na tragediju kod nas su prisutni i dalje i nikada neće izbledeti. Dodatnu patnju izaziva i to što ni nakon 20 godina za ovaj kukavički i zločinački čin bombardovanja gradova i civilnih objekata niko nije odgovarao ni po komandnoj ni po individualnoj odgovornosti, niti je bilo čija krivica utvrđivana -, rekao Radojičić.

- To je bio najtužniji početak proleća u istoriji našeg grada i naše zemlje -, ocenio je Radojičić i istakao da se ni - nakon toliko godina ne može naći opravdanje zašto razorena infrastruktura grada i države nije bila dovoljna agresorima, već su se obrusili i na nedužno stanovništvo -.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da su  - u NATO agresiji žrtve nažalost bila i deca, kao i omladina koja je tek stasavala -. 

- Sećamo se trogodišnje Milice Rakić iz Batajnice, devetomesečne bebe Bojane Tošović, dvogodišnjeg Marka Simića iz Novog Pazara, petnestogodišnje Sanje Milenković, a zločinacki napad ugasio je živote i maturanata gimnazije Milana Iganjtovića i Gordane Nikolić. Stradanje dece ostavilo je nesagledive posledice na našu zemlju -, rekao je beogradski gradonačelnik.