(VIDEO) Protest podrške za uhapšenog učenika: Krive opoziciju za nepravdu!


IZVOR: blic.rs - 18.03.2019 | 14:34


Đaci Filološke gimnazije u Beogradu okupili su se danas popodne ispred školskog dvorišta odakle su krenuli peške ka Policijskoj upravi za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana kako bi tražili oslobađanje svog školskog druga Pavla Cvejića, uhapšenog zbog upada u zgradu RTS tokom protesta "1 od 5 miliona".

Foto: facebook.com/Pavle Cvejic

Pavle Cvejić

Protest pod nazivom "Pravda za Pavla" organizovan je nakon što je učenik četvrte godine ove gimnazije u nedelju uhapšen zbog nasilnog ulaska u zgradu RTS-a, a onda po hitnom postupku osuđen na 30 dana zatvora.

"Mi, koji Pavla poznajemo već četiri godine i s kojim se svakodnevno družimo u školi, a i van nje, možemo da posvedočimo o dvostrukoj nepravdi koja se obrela na našeg druga iz klupe: kako od strane vlasti koja ga je zatvorila tako i od strane opozicije koja ga iskorišćava kao žrtvenog jarca radi sticanja publiciteta", stoji u najavi protesta.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Upad na RTS

Okupljeni đaci nose parole "Zašto nam hapsite drugove", "Pravda za Pavla"... Kolona je krenula kroz Terazijski tunel, preko Terazija i spustila se do Bulevara despota Stefana.

Cvejićev drug ponovio je da krivi opoziciju zbog hapšenja Pavla.