"Vreme" zbog Miškovića udarilo na pravosuđe!


IZVOR: G. M. - 15.03.2019 | 06:28


Zbog presude od dve i po godine zatvora usled podstrekivanja na utaju poreza, branioca predsednika kompanije "Delta holding" Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović je u nedeljniku Vreme optužio tužilaštvo i sud da Miškovićev slučaj pokazuje svu njihovu navodnu neobjektivnost i nesamostalnost. Time se advokat direktno umešao u odluke suda.

Foto: ST/E. ČONKIĆ

Miroslav Mišković

- Tužilaštvo i sud su poslali jasnu poruku da je pravda u Srbiji selektivna, prividna, privremena i povremena - rekao je advokat, navodeći da se stvara privid kako je Mišković u sukobu sa zakonom.

Tomanović se ovakvim pristupom praktično narugao pravosudnom sistemu i umešao u sudsku odluku, a to isto je učinio i Mišković u završnoj reči procesa.

Foto: Srpski telegraf

PERE SE Tekst u nedeljniku "Vreme"

- Sudili ste mi uz glasno navijanje tabloida, tako da sam u jednoj godini imao 60 ročišta - naveo je vlasnik Delte.

Advokat Svetozar Vujačić kaže za Srpski telegraf da ovakvo komentarisanje ne spada u domen profesionalne etike.

- Do pre dve godine ovo se smatralo krivičnim delom, ali je to u međuvremenu izbrisano. Na ovaj način se prejudicira pravosnažna presuda, a kolega Tomanović je u više navrata izjavljivao kako veruje da će Mišković biti oslobođen, što je izvestan pritisak na pravosuđe - smatra Vujačić.

To što se javno udara na pravosuđe, za Dragoljuba Žarkovića, glavnog urednika Vremena, nije ništa sporno. On misli "da je u redu sve što su napisali", potvrdio je Žarković.

Inače, poslednjih godina poslednja strana ovog nedeljnika uredno je rezervisana za neku od reklama kontroverznog biznismena Miroslava Miškovića.