Zoran Đinđić da je živ, sigurno ne bi šetao sa Dverima


IZVOR: Informer, Republika - 12.03.2019 | 13:07


Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da veruje da bi ubijeni premijer Zoran Ðinđić sprovodio reforme koje danas implementira Vlada Srbije, kao i da je sigurna da ne bio sa Dverima.

Foto: Tanjug/D. ANTONIĆ

Zoran Đinđić

- Nije na meni da procenjujem sta bi Ðinđić danas radio, ali sigurno je da ne bi bio u koaliciji sa Dverima - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je ocenila da su ubistvom premijera Zorana Ðinđića pre 16 godina zaustavljene hrabre reforme u Srbiji, navodeći da veruje da bi Ðinđić danas, poput Vlade Srbije, investirao u budućnost i obrazovanje, ali i sprovodio teške refome i rešavao otvorena pitanja. 

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ana Brnabić

Nakon ubistva Ðinđića nastupilo je, istakla je premijerka, vreme u kojem su političari i ljudi koji su preuzeli odgovornost za vođenje države pokazivali neverovatan stepen kukavičluka, bežanja od bavljenja teškim i nepopularnim temama, ogroman populizam.

Sve to se, kaže ona, promenilo dolaskom Vučića na vlast 2014. godine. 

- Tada smo ponovo krenuli da se bavimo teškim temama, da donosimo hrabre odluke, da ne razmišljamo da li je nesto popularno ili ne, već da li je potrebno da se Srbija nastavi razvijati - rekla je Brnabić.