Marko Đurić o prištinskoj platformi: Poslednji ekser u kovčeg na dijalog


IZVOR: Tanjug - 07.03.2019 | 17:51


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je na konfernciji za novinare da je usvajanjem platforme u Prištini ona zabila poslednji ekser u kovčeg na dijalog između Beograda i Prištine. I nama i svetu je postalo jasno da Albanci ne žele dijalog, naveo je Đurić.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Marko Đurić

- Usvajanjem platforme u kojoj se kaže da jedini ishod dijaloga može da bude priznanje Kosova, ne tretirjući prava i položaj Srba i nealbanaca, propisivanjem obaveza da se Srbiji nametne nekakva ratna šteta je zabijanje i poslednjeg eksera u kovčeg na dijalog između Beograda i Prištine - poručio je Đurić.

- Odluka vlasti u Prištini stavila je Srbiju u najteži položaj još od 2011. kada su Albanci uz pomoć zapadnih partnera uklesali granicu na Jarinju i Brnjaku - rekao jke Đurić.


On je potvrdio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučiuć za sutra ujutru zakzao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Srbija će znati na pravi način da odgovori na izazov i da zaštiti nacionalne interese, položaj i prava našeg naroda na KiM i u Srbiji - rekao je Ðurić.