(FOTO) Vučić u školskoj klupi na času srpskog sa đacima


IZVOR: Tanjug - 28.02.2019 | 10:37


Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" posetom Jablaničkog okruga, gde je prvo obišao rekonstruisanu Osnovnu školu "Siniša Janić".

Foto: Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić u Vlasotincu

Vučića su ispred škole, koja je danas nakon višemesečnih radova primila učenike, sačekao veliki broj meštana, đaci i nastavnici, kao i direktor škole Goran Mitić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i načelnik jablaničkog okruga Miloš Ćirić.

Predsednik je obišao lokaciju na kojoj će uskoro početi gradnja fiskulturne sale, za koju su sredstva u iznosu od 71,2 miliona dinara obezbedili Ministarstvo privrede i opština Vlasotince.

Radove na rekonstrukciji škole vredne 87,5 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Škola je prvi put rekonstruisana posle 37 godina.

Ovu školsku ustanovu pohađa 704 učenika - u matičnoj školi i u isturenim odeljenjima u Orašju, Ladovici i Jastrepcu.

Vučić na času srpskog

Vučić je nakratko prisustvovao času srpskog jezika jednog odeljenja drugog razreda, a deca su mu u znak dobrodošlice izrecitovala nekoliko pesama i to na lokalnom dijalektu, što je Vučića i sve pristune oduševilo.

Potvrdili su da im je u obnovljenoj školi toplije i lepše, a na Vučićevo pitanje da li im još nešto treba, rekli su da im nedostaje još samo pano i nova kanta.

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić se podsetio i svojih školskih dana, a dečačima koji su mu otkrili da vole i treniraju fudbal, poželeo je da budu dobri fudbaleri, ali i da ne "batale" knjigu.

Vučić je ispred škole porazgovarao i sa meštanima a jedan od njih mu je rekao:

"Ti si mnogo ''sekirljiv'' čovek, nemoj toliko da se brineš, mi smo tu i sve ćemo da završimo."

Vučić mu se zahvalio na brizi, ali i dodao: "Ali, kakav bih ja to čovek bio kada se ne bih nervirao kad je nešto loše, a radovao kada je nešto dobro."

Zgrada škole sazidana je 1927. godine, a dograđena je 1981. kada je i poslednji put rekonstruisana, pre sadašnjih radova.

Opština Vlasotince realizovana je u 2018. godini oko 50 projekata, uglavnom infrastrukturnih čija je ukupna vrednost 1,8 miliona dinara.

U narednom periodu opština planira obnovu svih lokalnih puteva u vrednosti od oko 100 miliona dinara, izradu projekta za proširenje i opremanje radne zone, izgradnju obilaznice oko Vlasotinca na državnom putu Leskovac - Pirot.

Takođe, u planu je i izgradnja kanalizacione mreže u 13 seoskih naselja, sa minipostrojenjima za preradu otpadnih voda u vrednosti od 1,5 milijardi dinara.

Zatim rekonstrukcija postrojenja za preradu pijaće vode i otpadnih voda, rekonstrukcija trga u centru Vlasotinca i druga faza radova na zgradi Gimnazije i srednje Tehničke škole, kao i na Domu zdravlja.

Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" započeo obilaskom Pčinjskog okruga, 7. februara, a u međuvremenu je posetio i Južnobanatski, Mačvanski, Raški okrug i Rasinski okrug.