Pada odluka! Evo kada će SNS rešiti pitanje izbora


IZVOR: Politika, Republika.rs - 12.02.2019 | 08:41


Da li će na proleće biti održani parlamentarni izbori najverovatnije će biti odlučeno sledeće sedmice, za kada je najavljena sednica Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Foto: Ilustracija

Kako list Politika navodi, građani će skoro izvesno na izbore ako Vašington i Brisel ne ubede kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da ukine takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, što je uslov za nastavak briselskog dijaloga Beograda i Prištine.

Politika podseća da je na vezu nastavka briselskog dijaloga i izbora ukazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 18. januara, kada je rekao da, ako nema dijaloga, nema smetnji da se ide na izbore.

- Ako bi SNS na eventualnim izborima "ubedljivom pobedom potvrdio mandat, onda bi predsednik Vučić dobio dodatni legitimitet u nastavku razgovora Beograda i Prištine do kojeg će doći kada privremene institucije ukinu trgovinsku blokadu - piše list.

Navodi se da su u redovima naprednjaka gotovo svi članovi Predsedništva i Glavnog odbora za raspisivanje izbora, a da su za njih spremni i koalicioni partneri SNS-a, Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića i Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića.