Marić odbrusio Suši: Šta hočeš, da streljam ili da obesim Vučića?!


IZVOR: G. M. - 10.02.2019 | 18:17


"Da sam Vučiću stavio omču ili ga streljao, možda bi zadovoljilo kriterijume Gordane Suše", kaže Milomir Marić, urednik i voditelj na televiziji Hepi, odgovarajući na Sušine kritike zbog intervjua koji je Marić uradio sa predsednikom Srbije.

Foto: Medija centar Beograd

Milomir Marić

Naime, Suša je u komentaru objavljenom u listu Danas napisala da je Marić isuviše pristrasno vodio emisiju, te je osula paljbu po uredniku TV Hepi nazivajući ga arterijskim glasačem, koji godinama glasa za SNS i koji nijednom nije odreagovao na, kako je rekla, Vučićeve brutalne laži.

- Šta bi htela ona? Da mu stavim omču oko vrata ili udarim motkom? Možda bi ga ona streljala? Ne mogu da trpim više te lažne bogorodice i deve Marije srpskog novinarstva. Pomenuo sam nekoliko epizoda iz života presvete Gordane Suše, a to i svako zna da joj je majka bila narodni heroj, da je otac bio čuveni udbaš Živorad Šilja Mihajlović, a muž Arkanov šef u SUP i da je ona kao borac protiv Miloševića dobila nagradu za izveštavanje o antibirokratskoj revoluciji - objašnjava Marić.

Dodaje da podatke koje je izneo o Sušinim roditeljima i njenoj radnoj biografiji zna svaki malo bolje informisani novinar u Srbiji.

- I ona i NUNS su umislili da su neke veličine po pameti, pamćenju i kvalitetu, a zapravo su stigli iz komunističko-udbaškog miljea. Ta deca komunizma su sada postala deca nevladinog sektora, slobode štampe i ljudskih prava - ocenjuje Marić.

Inače, NUNS je, štiteći novinarku Gordanu Sušu, osudio navodne uvrede i optužbe koje je o njoj izrekao Marić i pozvao Savet REM da prema tom mediju preduzme odgovarajuće mere.

- Poruke da je otac Gordane Suše bio najveći udbaš, te da je njen muž kao najviši funkcioner saveznog SUP uz njeno sufliranje određivao koga će Arkan da ubije negde u inostranstvu očigledno su upućene sa ekrana kako bi se novinarka zastrašila i javno diskreditovala. Istovremeno, poruke predstavljaju opasno targetiranje Suše kao mete zbog njenog kritičkog stava o aktuelnoj vlasti i njoj naklonjenim medijima i novinarima - navelo je ovo novinarsko udruženje.

Podsećanja radi, taj isti NUNS nije reagovao na nedavne reči Sergeja Trifunovića, koji je novinarki našeg lista rekao da je kurva.