TAJKUN SE IZVUKAO I ZA OVO DIVLJAŠTVO: Na sudu dokazano da su Đilasove gorile polomile nos devojčici, a današnja vlast plaća odštetu!


IZVOR: Tanjug - 06.02.2019 | 07:59


Grad Beograd dužan je da plati 100.000 dinara maloletnoj T. Dž. iz Beograda, jer ju je radnik obezbeđenja Skupštine grada, u vreme kad je gradonačelnik bio Dragan Ðilas, udario u lice i naneo joj povrede nosa, prenose beogradski mediji.

Foto: Betaphoto

Dragan Đilas

Do incidenta je, kako navodi list, došlo tokom protesta izbeglica 2013, kada je telohranitelj tadašnjeg gradonačelnika "otvorenom šakom udario u lice desetogodišnju T. Dž". 

Porodice izbeglica s Kosova, među njima i porodica T.Dž, došle su ispred Skupštine grada da iskažu nezadovoljstvo zbog toga što im je u kolektivnom centru u Resniku isključena struja. 

Gradonačelnik je pozvao predstavnike protesta da uđu u Skupštinu, međutim, i nekolicina drugih građana je želela da uđe pa je došlo do guranja i komešanja i radnik obezbeđenja Skupštine udario je tada desetogodišnju devojčicu šakom po licu. 

- Njoj je odmah krenula krv iz nosa, zbog čega je pozvana Hitna pomoć. Devojčica je, pokazuje izveštaj lekara, danima imala otok i bolove, a prema rečima njenog oca V. Dž., izvesno vreme nije mogla da diše na nos - navedeno je u tekstu.

V. Dž. je na sudu izjavio da su stajali ispred Skupštine grada i čekali da im se neko obrati kada je došao Dragan Đilas i rekao im "da njega ne interesuje što su oni izbeglice, da oni tu nemaju šta da traže i da se sklone". 

Takva izjava je revoltirala sve prisutne i oni su s decom krenuli da uđu u Skupštinu grada. Tada je došlo do incidenta sa obezbeđenjem Skupštine grada, kojem je tada naloge izdavao Dragan Đilas.

Foto: Wikipedia

Mesto na kojem se desio incident

- Čim je video da je T. potekla krv, uspeo je da je izvuče iz gomile sa strane. T. je bio povređen nos, imala je napuknuće hrskavice i bila je zbrinuta u Hitnoj pomoći, ali nije zadržana na bolničkom lečenju. Stavljena joj je imobilizacija na nos, koju je držala narednih nekoliko dana i u narednih 15-20 dana nije mogla da diše na nos. Psihičke posledice su bile intenzivne, osećala je strah, budila se i plakala u snu - kazao je između ostalog otac devojčice na suđenju, a navedeno je u predmetu.

I ostala dva svedoka u predmetu Zoran Vuletić i Branko Terzić kazali su na sudu da je "ponašanje gradonačelnika Đilasa bilo veoma bahato".

List navodi da Đilas nije odgovarao na njihove pozive, a za razgovor nije bio raspoložen ni otac devojčice. 

- Nisam raspoložen da pričam o svemu tome, niti da se prisećam. Ni moja ćerka ne želi da se ta tema pokreće - kazao je V.Dž.

Inače, Gradskoj upravi dopis koji potvrđuje da je izgubila spor u ovom slučaju, stigao je 31. januara 2019. te je Grad u obavezi da isplati 60.000 dinara na ime pretrpljenih fizičkih bolova i 40.000 dinara na ime pretrpljenog straha. 

Na ime parničkog postupka Grad će morati da plati 84.500 dinara, navedeno je u presudi.