Tači bi Amerima da proda mu*a za bubrege: Kosovo ostaje posvećeno dijalogu


IZVOR: Tanjug - 31.01.2019 | 19:45


Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je dao garancije savetniku američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu da Kosovo ostaje odgovorno za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Foto: Tanjug/AP

Hašim Tači

Tači je na Fejsbuku napisao da je razgovarao telefonom sa Boltonom i rekao mu da će "onako kako je to zatražio i predsednik SAD Donald Tramp govoriti jednim jezikom".

- Mi smo ubedjeni da će dijalog vrlo brzo započeti i da će se okončati sveobuhvatnim sporazumom koji će obezbediti medjusobno priznanje dve zemlje i učlanjenjem Kosova u NATO, EU i UN - napisao je Tači.

On je napisao i da je Boltonu kazao da je Kosovo "uvek uz SAD i da je prijateljstvo dve zemlje stalno".

Sa ambasadorom Boltonom sinoć je razgovarao i premijer Kosova Ramuš Haradinaj koji je, kako je potvrdio potpredsednik Haradinajeve stranke Ardiana Djini razgovarao o taksama koje su uvedene za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i o unapredjenju odnosa dve zemlje.

Ti razgovori su deo zahteva i pritisaka SAD da Kosovo ukine takse, čemu se odlučno protivi Haradinaj, dok se Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji zalažu za ukidanje, odnosno suspenziju taksi na odredjeno vreme.