Supruga Olivera Ivanovića: Nikada nije dobio direktnu pretnju


IZVOR: Republika - 13.01.2019 | 11:51


Supruga ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Milena Popović Ivanović, izjavila je da njen suprug pre ubistva nikada nije dobio direktnu pretnju niti je smatrao da je ugrožen.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Supruga Olivera Ivanovića

Ona je za izdanje "Politike" od nedelje demantovala navode pojedinih medija da je Ivanović dao imena ljudi koji su ugrožavali njegovu bezbednost, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Oni su pričali o svim temama ali se Oliver ni u jednom trenutku nije osetio nebezbednim. Oliver je u vreme predizborne kampanje govorio da uslovi u kojima se ona odvija, nisu dobri. Radio je na tome da izbori koji se održavaju na Kosovu budu demokratski i govorio je o bezbednosnoj situaciju u čitavom tom kontekstu - kazala je Milena Popović Ivanović.

Ona je dodala da neće učestvovati ni na kakvim skupovima povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara, kao i da neće organizovati političko-građanski skup tim povodom.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.