Oglasio se Igor Jurić posle najave o uvođenju doživotne robije


IZVOR: Republika - 12.01.2019 | 12:25


Predsednik Aleksandar Vučić najavio je uvođenje oštrije kaznene politike za sva krivična dela koja obuhvataju nasilničko ponašanje, do nasilja u porodici do ubistava i najavio uvođenje doživotnog zatvora za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Igor Jurić

- Imamo veoma blagu kaznenu politiku. Naše kazne nisu blage, ali one gotovo nikada nisu dodeljivane u sudskim procesima - rekao je predsednik Vučić.

- Uvodimo institut doživotne kazne zatvara, doživotne robije za one koji su počinili najteža krivična dela — za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela - rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića.

Ubrzo se na svom fejsbuk profilu oglasio Igor Jurić, koji se zahvalio svima koji su učestvovali u peticiji.

- Ovo bi mogla da bude zajednička pobeda 160.000 građana ove zemlje koji su potpisali peticiju za uvođenje doživotnog zatvora za pedofile i ubice dece, ljudi koji su bili angažovani u kampanji i Vlade Republike Srbije i prvi korak ka tome da Srbija bude uređenija zemlja. Ovako jedna država treba da funkcioniše. Hvala Vladi RS, Ministarstvu policije i Ministarstvu pravde što će poslušati volju svojih građana. Nadamo se da će u što kraćem roku preći s reči na delo.