Aleksandar Mirković: Đilas govori o medijima - sramota!


IZVOR: Tanjug - 03.01.2019 | 16:55


Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković kaže da se upravo Dragan Ðilas, iako danas kaže da je protiv toga da neka TV ima dve frekvencije, to omogućio i napravio najveći biznis - Dajrektmediju.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Aleksandar Mirković

Ðilas je za Naša TV rekao da će se zalagati da neke televizije ne mogu da imaju više nacionalnih frekvencija. 

- Smatram da neki Kopernikus, koji vašim i mojim parama kupi Prvu TV i O2, valjda je normalan tok da se vidi ko je tu sve učestvovao - izjavio je Đilas.

Mirković, međutim, u saopštenju kaže:

- Lično su Dragan Ðilas i Šaper doneli tu odluku, uzeli sav novac, i sve vreme i danas Dajrektmedija pravi najveći biznis baš sa te dve televizije, gde je vlasnik bio Teo Kirijaku, koga su oni doveli u Srbiju - naveo je on. 

Prema njegovim rečima, Ðilasa treba da bude stid i sramota da uopšte govori o ovoj temi budući da je svoje bogatstvo napravio trgujući sekundama reklamnog prostora i zloupotrebom svog položaja, čime je sebi i svojim firmama obezbedio 500 milona evra profita. 

 

Navodi da je o Ðilasovoj kontroli medija i zloupotrebama pisala i pokojna Verica Barać u svojim izveštajima.

- Čovek koji najavljuje da će investitore oterati, a novac i sve ono što su uložili oduzeti, jasno pokazuje da ne želi dobro ni Beogradu ni Srbiji, a najavama da će, ako bude u mogućnosti, pojedine medije gasiti dokazao je da svako ko piše istinu o njemu i njegovim prevarama nije poželjan i da ga treba eliminisati - navodi se u saopštenju.

Sve ovo nije iznenađujuće, kaže Mirković, jer je Ðilas čovek koji se zalaže i podržava nasilje, pozive na ubistvo, silovanje i vešanje, a onda protiv nasilja šeta.