Jeremić računa da strane sile promene volju naroda i da ga vrate na vlast!


IZVOR: Republika - 02.01.2019 | 12:52


Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izgleda da je zaboravio da je vlast kojoj je on pripadao isključila Rusiju iz procesa rešavanja pitanja Kosova i Metohije, pa sada tvrdi da je odnos vlasti prema Rusiji "licemeran i neiskren, uprkos podršci koju Moskva pruža Beogradu". Međutim, ono što možda i više zabrinjava, nisu Jeremićeve neosnovane tvrdnje, već njegova najava o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vuk Jeremić

- Srbija poštuje ono što je Rusija uradila za nju i pokazuje to i kada je teško, kao što recimo nije uvela sankcije Rusiji uprkos velikim pritiscima - rekao je danas Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da je upravo Vuk Jeremić, zajedno sa Ðilasom, Tadićem i Borkom Stefanovićem, koji su činili tadašnju vlast, značajno smanjio šanse Srbije da se bori za svoj suverenitet na Kosovu i Metohiji.

- Katastrofalnim odlukama te vlasti, odlučivanje o statusu Kosova i Metohije izmešteno je iz Ujedinjenih nacija u okvire Evropske unije i zato danas imamo briselski dijalog, u kojem ne učestvuju ni Rusija, ni Kina, već države koje su u velikom broju priznale takozvanu nezavisnost Kosova - kazao je Stefanović.

Podseća i da je jedna u nizu pogubnih odluka u vreme vlasti Jeremića, Ðilasa, Tadića i drugih bilo i postavljanje pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, na koje smo dobili odgovor da proglašenje takozvane nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Upravo je ta odluka, ističe, pokrenula talas novih država koje su priznale tzv. nezavinost Kosova.

Takođe, u vreme njihove vlasti uvedena je granica i carina na Jarinju i Brnjaku, između dva dela teritorije Republike Srbije, što dovoljno govori o štetočinskoj politici koju su vodili Jeremić i tadašnja vlada, rekao je Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, međutim, posebno je zabrinjavajuća najava Jeremića o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji, pa bi bilo dobro, kaže Stefanović, da nam Jeremić otkrije na koje strane sile računa da bi mogle ponovo da ga vrate u fotelju.