Suljo opet divlja! Ugljaninove pristalice traže "slobodu" od "okupacije"


IZVOR: Tanjug - 27.12.2018 | 18:02


Pristalice Sulejmana Ugljanina ponovo su poslale skandalozne poruke iz Novog Pazara. Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je danas protesnu šetnju "1918- godina okupacije Sandžaka", odakle je poručeno da je "došlo vreme da i Sandžak dobije slobodu u svojim granicama".

Foto: Republika

Sulejman Ugljanin na jednom od prethodnih mitinga

Okupljenim građanima obratio se generalni sekretar stranke Ahmedin Škrijelj, koji je istakao da je povod današnjeg okupljanja ljudska, građanska i nacionalna obaveza da se građani Sandžaka odrede i zauzmu jasan stav prema činjenici da je stvaranjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca Sandžak zvanično okupiran, navodi se u saopštenju Informativne službe SDA Sandžaka.

- Kreatori takve državne tvorevine u potpunosti su ignorisali interese Sandžaka kao zasebnog političkog entiteta, koji su izraženi kroz Sjeničku rezoluciju iz avgusta 1917. godine. Uključivanje Sandžaka u Kraljevinu SHS izvršeno je protivno volji i interesima građana - rekao je Škrijelj.

Građanima Sandžaka je, prema njegovim rečima, tada uskraćeno pravo da neposredno ili preko svojih legitimnih predstavnika zaštite Sandžak, sebe i svoje interese.

- Mi ovom protestnom šetnjom na demokratski i civilizovan način šaljemo poruku da građani Sandžaka neće više dozvoliti da ih bilo ko, bilo kada, dovodi pred svršen čin i da svako rešenje suprotno interesima Sandžaka neće biti prihvaćeno i za građane Sandžaka neće biti obavezujuće - rekao je on.

Škrijelj je ocenio da je "došlo vreme da i Sandžak u svojim granicama, dobije slobodu i svoje mesto pod suncem".