Dačić: Ako me birate, onda morate i da me slušate


IZVOR: Tanjug, Republika - 22.12.2018 | 14:51


Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je danas na desetom Kongresu da socijalisti nisu nestali, naprotiv, stoje, kaže, postojano na žalost neprijatelja, iako su im, kako kaže, pripisivane sve nevolje naroda i države.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Ivica Dačić

- Na početku 21. veka socijalisti su bili otpisani. Bili smo izloženi progonima, klevetama, pripisivane su nam sve nevolje naroda i države, ali socijalisti nisu iskorenjeni, mi stojimo postojano - rekao je Dačić u Sava centru. 

On je naveo da od početka SPS stoji na dva stuba politike - društvene pravde i bezuslovne ljubavi prema srpskom narodu u svim zemljama u kojima živi. 


Dačić je, kao kandidat za predsednika stranke, poručio delegatima da ga biraju, ne zbog njegovih političkih ambicija, koje je, kaže, ostvario, već ako misle da im je potreban i ako je koristan za partiju. 

- Ako me birate, onda morate i da me slušate - rekao je Dačić socijalistima. 

 

 


On je rekao da vladajućoj koaliciji ne preti nikakva opozicija, jer, kako kaže, "ne možete se osvrtati na svakog komarca koji vas ujede". 

- Najveći problem jesu mangupi u našim redovima. To moramo da eliminišemo, da bi partija bila bolja. Moramo da učinimo sve da se što bolje predstavimo građanima - rekao je Dačić. 

Socijalizam danas, kaže, podrazumeva: stan, posao, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i penziju. 

Dačić je naveo da koalicija sa SNS ima dva temeljna principa, jedan je da brane nacionalne i državne interese, a drugi kako bi se pravednije raspodelio društveni proizvod budući da nisu iz istog ideloškog korpusa. 

- To nije bilo moguće bez jake ekonomije. Složili smo se da je stabilizujemo i da napravimo veći društveni rast - rekao je Dacicć. 

 

 

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Sava centar je danas bio pun


Kaže da je ubeđen u ispravnost odluke da SPS gradi strateško partnerstvo sa SNS kako bi Srbiju izvukli iz krize i usmerili ka liderstvu u ovom delu Evrope. 

- Ne želim da budem predsednik socijalista utopista već onih koji će imati podršku među građanima jer daju odgovore na teška pitanja - poručio je Dačić. 

Kako je rekao, socijalisti će i dalje ostati sidro stabilnosti iz čvrst oslonac kroz burna vremena. 

- Spavao sam na podu kao ilegalac u studentskom domu i postao premijer, ministar spoljnih i unutrašnjih poslova, a to je sve bilo moguće samo u socijalizmu - rekao je Dačić i dodao da srpski socijalisti u 21. veku "stoje postojano" na stazi koju su utabali najbolji ljudi u novijoj istoriji i nadahnuti idealima koji spajaju najbolje ljude celog čovečanstva.

- Niko u Srbiji nema takvo nasleđe, niti tave stručne i posevćen ljude za svaki zadatak I posao. Socijalisti su najstariji politički brend, ne postoji snaga u narodu sa dubljim korenima - rekao je Dačić i dodao da SPS jeste nastao 1990. godine, ali i napomenuo da imaju korene u komunističkom pokretu. 

SPS danas na desetom jubilarnom Kongresu bira predsednika i glavni odbor stanke. Dačić je kandidat za predsednika, a ako ga danas izaberu biće mu to četvrti mandat.