VESIĆ: Ðilas želi da "eliminiše" ostale lidere opozicije, da bi bio JEDINI!


IZVOR: Tanjug - 20.12.2018 | 08:45


Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić kaže da proteste "Stop krvavim košuljama" organizuje lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas kako bi "eliminisao" ostale predstavnike opozicije i postao jedini opozicioni lider.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Goran Vesić

Vesić smatra da je suština u borbi za prevlast u samoj opoziciji i da Ðilas organizuje i plaća proteste i tako se bori da postane lider opozicije.

- Ðilas priča kako ih ne organizuje, a pred svake proteste šalje stotine hiljada sms poruka građanima i poziva ih da dođu. Svi znamo da on odlučuje o svemu, šta će se dešavati na protestima, gde će se ići, ko će i šta govoriti - rekao je Vesić za TV Pink, reagujući na autorski tekst Dragana Ðilasa u jednom nedeljniku.

Vesić tvrdi da su Ðilasu potrebni protesti da bi "eliminisao" ostale lidere opozicije.

- Ðilas se na ovaj način bori da pobedi Vuka Jeremića koji je napravio svoju stranku, za razliku od Ðilasa koji je lenj i nesposoban da napravi bilo šta - rekao je Vesić.

Komentarišući Ðilasov autorski tekst, Vesić se zapitao da li lider Saveza za Srbiju misli da svi pate od amnezije.

Navodi da o fašizmu priča Ðilas koji je, kaže Vesić, Rome stavio u kontejnere i čije je obezbeđene tuklo devojčicu ispred Skupštine grada.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Dragan Đilas

Za Vesića je neprihvatljivo da o slobodi medija govori Ðilas koji je, kako kaže, kao gradonačelnik prodavao sekunde RTS i Studio B.

- Imao je oko 70 miliona evra prometa sa RTS i bio je suvlasnik novine što je i Verica Barać napisala u zvaničnom izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije - kazao je Vesić.

Dodao je da je Zoran Ðinđić kao premijer podneo krivičnu prijavu protiv Ðilasa jer se, tvrdi Vesić, lažno predstavljao po firmama.

- O zlu priča Ðilas koji je počeo sa svojim biznisom za vreme Miloševića, a odbio je da radi kampanju Otporu 1999.godine jer "to nije bilo za njega" i zato što je mislio da tadašnja vlast nije bila tako loša - ispričao je Vesić. 

Osvrnuo se i na deo teskta u kojem Ðilas piše da je grešio kao gradonačelnik, ističući da Ðilasove "greške" koštaju grad Beograd tri milijarde dinara.

Kazao je da je Ðilas u kampanji za prošle izbore u Beogradu, na kojima je doživeo fijasko, nudio besplatne vrtiće koji su, kaže Vesić, u Ðilasovo vreme bili duplo skuplji nego danas.