Vučić otkrio istinu: Da li je 2016. godine zvao Đilasa u Vladu Srbije?


IZVOR: Republika - 16.12.2018 | 07:34


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je sinoć tvrdnje jednog od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa da ga je 2016. godine zvao u Vladu Srbije.

Foto: youtube.com/ Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić u emisiji

- Nikada ga nisam zvao da učestvuje u vladi. Poslednji put smo se čuli kada me je molio da mu pomognem oko porodičnih problema, ali ne bih o tome da govorim. Za razliku od njega, ja ne bih da pominjem članove porodice i po tome sa razlikujemo - rekao je Vučić na TV Prva. 


Na izjavu Ðilasa da bi on svoje bogatstvo zamenio za polovinu onoga što imaju on i njegov brat, Vučić je rekao da njegov brat ima stan koji je kupio na kredit. 

- Sve što imamo moj brat i ja daćemo, ne za polovinu, nego za pedeseti deo onoga što ima Dragan Ðilas, i da pozovemo advokate, da se dogovorimo, samo da nam ne mulja po Malti, Bugarskoj i drugim sferama svoje pare - rekao je Vučić. 



On je rekao da su ukupni poslovni prihodi četiri kompanije Dragana Ðilasa od 2000. do 2017. godine iznosili 79,4 milijarde dinara, odnosno preko 700 miliona evra, a samo u periodu od 2007. do 2012. godine 500 miliona evra.

- Koji to Srbin još ima da je toliko toga opljačkao i to u vreme kada je bio na vlasti - upitao je Vučić.

Rekao je da njegov brat nema nijednu državnu funkciju i odbacio navode da je u bordu direktora Azotare i Petrohemije.

- On nema nikakve veze. On ima svoj posao - rekao je Vučić i kazao da njegov brat nije dobio ništa od države.
Kako je rekao, njegov brat pomaže u radu SNS, ali je upitao da li je to zabranjeno i da li tu ima nepotizma.

- Znate zašto im smeta? Zato što uđe u kuću svakog domaćina, i kaže moj brat je Aleksandar. Hoću da vas zamolim da mi kažete da li poštujete to što on radi i da li možete da pomognete u budućnosti - da podržite njegovu politiku i da glasate za SNS. Popije sok, časicu rakije... vredan je i marljiviji je od mene. I to je ono što njima smeta. I, kao što vidite, nema ništa, a sutra ćemo da proverimo da li je on član svih tih bordova, ne znam čega - rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na kritike da u javnom prostoru postoji govor mržnje uz molbu svima da ga ne koriste i da u tome ne učestvuju.

- Mislim da je najviše tih reči izgovoreno na moj račun i neka nastave, samo nemoj da nastave protiv drugih. To je molba za sve ljude - rekao je Vučić.