Oteo javnu garažu, a sad hoće da se žali sudu


IZVOR: Republika - 08.12.2018 | 10:12


Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas izjavio je danas da će zaštitu svojih prava traziti na sudu, povodom, kako je naveo, isfabrikovang slučaja "Garaža".

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dragan Đilas

On je naveo da je garažu u Požarevačkoj ulici dobio na korišćenje dva meseca pre nego što je izabran za gradonačelnika Beograda, da ju je redovno plaćao više od 10 i po godina i demantuje da je pregradio protivpožarni put.

On, međutim, dodaje da su tamo pre dve noći nepoznata lica u večernjim satima upala i preturala po njegovim ličnim stvarima, "što je sve zabeleženo na kamerama i predato policiji uz krivičnu prijavu", kao i da mu je odnet automobila sa parking mesta za koje je regularno platio nadoknadu za decembar.

"Parking servis" je u četvrtak sopštio da je otkazalo ugovor firmi "Multikom", u vlasništvu Dragana Ðilasa, o korišćenju jednog parking mesta u garaži u Požarevačkoj, jer je utvrđeno da su pregradili deo javne garaže i nezakonito koristili još tri parking mesta.


- Istragom koju je sproveo ''Parking servis'' utvrđeno je da je firma Dragana Ðilasa, ''Multikom'', bespravno koristila tri parking mesta protivno odredbama Ugovora o zakupu - stoji u saopštenju.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u petak da će protiv Ðilasa, odnosno njegove kompanije, biti podneta tužba za nadoknadu štete jer je neovlašćeno koristio javnu garažu i zatvorio protivpožarni izlaz.

- Ðilas je pokušao da otme javnu garažu, kao što deci oteo Pionirski grad i tamo napravio prvi rijaliti program "Velikog brata". To pokazuje kako on razume šta je javna svojina - rekao je Vesić za TV Pink.