Gojkovićeva mu sasula istinu u lice: Trifunović ne dobija uloge, pa se okrenuo političkoj karijeri!


IZVOR: Tanjug - 04.12.2018 | 12:48


Glumac Sergej Trifunović, politički aktivan u okviru Saveza za Srbiju, obratio se predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković neprimerenim rečnikom u obraćanju bilo kojoj ženi, a Gojković danas kaže da neće podneti tužbu zbog njegovog uličarskog i prostačkog istupa, jer "neće da pravi heroja od nevaspitanog čoveka".

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Maja Gojković

- Iz Saveza za Srbiju niko nije osudio, nisu žene, jer verovatno stoje iza programa koji se odnosi na ravnopravnost žena i borbu protiv nasilja, a ovo je deo njihovog programa. Podsetiću vas da je (Željko) Veselinović bio donedavno koordinator Saveza koji je predlagao da siluju predsednicu vlade Anu Brnabić, a danas je to Boško Obradović - rekla je Gojković i dodala da je "ovo sada nešto novo".

Kaže da Trifunovića, koga je nazvala perjanicom Saveza za Srbiju, ne poznaje i da je on iz čista mira napisao za nju da je "fuksa, ali i da nije ljudsko biće" što, kaže Gojković, izgleda raduje poslanice tog saveza. 


- Juče sam ih pozvala, i Dijanu Vukomanović i Sandu Rašković Ivić, i Mariju Janjušević, Mariniku Tepić, Aleksandru Jerkov, Godranu Čomić, Maju Videnović da osude ovakvo ponašanje, da se ograde od ovih ljudi...da izbace takve ljude iz svoje organizacije - rekla je Gojković. 

 

 


Na konstataciju da se to nije desilo sa Željkom Veselinovićem, Gojković je rekla da je razlog tome što se oni zapravo slažu sa prostaklukom, uvredama i pretnjama. 
 

 

 

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Boško Obradović

- Uostalom, stojimo u kabinetu gde su čelnici predvođeni Marijom Janjušević, Boškom Obradovićem i Srđanom Nogom upravo pribegli pre godinu dana nasilju, i verbalnom i fizičkom. Udarili su me upravo u ovom kabinetu. I oni ćute - rekla je Gojković. 

Ona dodaje da na sve to ćute i novinari koji su, kako kaže, za mnogo manje stvari pravili serijale, gostovale su im i političarke koje "danas podržavaju Sergeja Trifunovića u njegovom vrhunskom prostakluku". 

Kaže i da je Trifunović sam sebe uvredio svojim političkim delovanjem. 

- Juče sam rekla da je on sasvim solidan glumac i želim mu da konačno napravi neku dobru ulogu u filmu ili u nekoj predstavi, jer se očigledno nalazi u stvaralačkoj krizi, pa je pribegao političkoj karijeri - rekla je Gojković. 

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Foto: Ilustracija

A, povodom sednice na kojoj je opozicija juče gotovo sve vreme stajala i držala transparente, predsednica skupštine kaže da "kako se obraćaju glasačima, tako i prolaze na beogradskim izborima".

Gojković ističe da ona ne može da promeni odrasle ljude, a za njihovo ponašanje u parlamentu kaže da je "amaterska predstava, uvežbana preko vikenda".

- Kako se oni obraćaju glasačima, tako i prolaze na beogradskim izborima. Većina njih nije prešla ni cenzus, ali to nije moj politički problem. Moj posao je da vodim sednice i da omogućim poslanicima da govore o tačkama dnevnog reda - rekla je Gojković za Tanjug. 

U prethodnom periodu poslanici su unosili slike, kamenje i druge stvari u parlament, bilo je i napisa o javnim nabavkama usmerenih na rušenje dostojanstva skupštine, a sve to, kaže Gojković je "veštački".

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Foto: Ilustracija

- To je sve veštački, zajednička igra, očigledno, jer oni koji su pisali I plasirali to u određene medije, znaju da parlament nije te mnoge javne nabavke raspisivao, da restoran uopšte nije naš, nego treba svaki dan nešto izmisliti o parlamentu - rekla je Gojković. 

Zaključuje da Savez za Srbiju izgleda smatra da parlament jednom društvu nije potreban i da pretpostavlja da im je to deo programa. 

- Ali, to se desilo samo jednom i to veoma tragično po ljudsku civilizaciju - rekla je Gojković.