SVESRPSKI SABOR NA KOSOVU! Rakić pogodio pravo u centar: Evropo, otvori oči!


IZVOR: Republika - 04.12.2018 | 11:41 >> 11:50


Ispred Kancelarije EU i Euleksa u Kosovskoj Mitrovici okupili su se građani na protestu protiv uvedenih taksi Prištine pod nazivom "Svesrpski sabor". Takvi protesti održavaju se i u Gračanici i Štrpcu.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Današnji protest

Građani nose zastave Srbije, kao i transparente "Desa su nam gladna", "Stop nasilju Prištine", "EU otvori oči", "Nemamo lekove", "Pomozite našim bebama", "Unicef help", "Ne gurajte nas u geta", kao i zastave sindikata "Trepče". 

Ranije danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić je rekao da će Srbi sa KiM na miran i demokratski način izraziti protest protiv diskriminatorskih mera Prištine uvedenih pre skoro dve nedelje. 
 

Protestu u Kosovskoj Mitrovici trebalo je da se pridruže i košarkaši "Partizana", ali su rukovodstvo i igrači kluba zaustavljeni pre podne na administrativnom prelazu Jarinje, gde im nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Svesrpski sabor

Oni su se uputili na KiM kako bi podržali Srbe u protestu, ali i da u Leposaviću odigraju prijateljski meč sa košarkašima "Trepče", bratskim klubom "Partizana" od 2014. godine.