Vulin Srbima sa KiM: Kad smo složni, nepobedivi smo


IZVOR: Tanjug - 27.11.2018 | 22:02


"Gradonačelnici sa severa Kosova i Metohije, izabrani voljom svog naroda i uz podršku Vlade Srbije, nisu ušli u institucije Prištine zato što priznaju Kosovo kao državu već zato što je njihov ulazak u institucije Prištine bio način da pomognu Srbima, da ih ojačaju i zaštite", izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vuulin.

Foto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ

Aleksandar Vulin

- Kada je nasilje Prištine njihovu borbu u institucijama učinilo nemogućom, podnošenjem ostavki uradili su ono što Srbi koji vole Srbiju i treba da urade - saopštio je Vulin, komentarišući odluku čelnika opština sa severa KiM i sudija i tužilaca da podnesu ostavke zbog kršenja ljudskih i ekonomskih prava Srba.

On je naglasio da srpski gradonačelnici Zubinog potoka, Leposavića, Zvečana i Kosovske Mitrovice, srpske sudije i tužioci na severu Kosova i Metohije nisu dozvolili da budu maska koja treba da sakrije drakonske takse, nasilje i kršenje zakona vlade Haradinaja. 

- Kao vaš saborac pozivam vas da verujete svom predsedniku Vuičiću, da budete sigurni u podršku svoje Vlade Srbije i da budete jedinstveni bez obzira da li živite na severu ili na jugu Kosova i Metohije. Ujedinjeni Srbi su neprelazna prepreka za teror Prištine. Kada smo složni mi smo nepobedivi - zaključio je ministar Vulin.