VUČIĆ O NAPADU NA BORKA: Gnušam se nasilnika!


IZVOR: Tanjug - 25.11.2018 | 11:19


"Ne samo da sam osudio fizički napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, nego se gnušam onih koji pribegavaju nasilju", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Vučić

- Gnušam se onih koji na bilo koji način primenjuju fizičko nasilje. U toj teškoj situaciji, a teško je i kada tuku novinarke i prete silovanjem, ističem da je nasilje nad Stefanovićem bilo užasno, ali sam zadovoljan što je policajac bio taj koji je postavio svoja leđa i sprečio ozbiljniji incident, kao i što su svi odmah pohapšeni - rekao je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić kaže da se gnusa i kada neko preti silovanjem i tuče novinarke ispred mesta na kome rade, a sa kojima se onda nekoliko njihovih kolega sprda i govori kako su udarene u glavu. 

- Užasno je nasilje koje se desilo Stefanoviću i zato sam u svoj toj nesreći i problemima zadovoljan što je upravo policajac sprečio veći incidete i srećan sam što su svi napadači uhapšeni - istakao je Vučić. 

Odgovarajući na pitanje o optužbama opozicije da vodi politiku mržnje, Vučić kaže da će država čuvati mir i uhapsiti svakoga ko pokušava nasilje, te da on kao predsednik Srbije ima različito mišljenje od opozicije, kojeg se ne stidi. 

- Dobro je da se razlikujemo. Kao što ne branim njima da iznose stavove, tako neću da krijem svoje stavove koji su drugačiji od njihovih - poručio je Vučić. 

Foto: twitter.com/LevicaSrbije

Borko Stefanović nakon napada

Podsetio je da svojevremeno vest o ubistvu Ranka Panića na ulici, koji je bio politički protivnik tadašnjeg režima Ðilasa, Jeremića i Tadića, 15 dana nije objavljena na televizijama i u novinama. 

- Kada se pojavila vest da je čovek ubijen, niko nije rekao izvinite, majku Smilju niko nije hteo da vidi. To govori o njihovim emocijama - rekao je i nastavio:

- Njihov posao tada je bio da sprovedu istragu i uhapse počinioce, a država to nije učinila, jer njegova smrt nije nikoga interesovala.