Bruka i sramota: Opozicija napada državu kada joj je najteže!


IZVOR: Republika - 24.11.2018 | 14:25


Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da opozicija pokušava da truje političku atmosferu svakodnevnim napadima na državu.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Marko Đurić

On je to rekao upitan da prokomentariše to što "lideri Saveza za Srbiju optužuju vlast za stvaranje atmosfere straha, posle jučerašsnjeg napada na Borka Stefanovića na tribini u Kruševcu, i pored brze reakcije policije i hapšenja odgovornih". 

"Neki bi stalno da okreću Srbe protiv Srba. Sramota me je kada gledam ponašanje vođa, kako kažu Saveza za Srbiju, a njihovi lideri pozivaju na silovanje premijerke i vešanje Ane Brnabić i Aleksandra Vučića. I to je svima u redu i na to nema nikakve reakcije, ni dela nevladinog sektora, ni onih koji u svakoj drugoj situciji prave kampanju", rekao je Đurić, koji je i potpredsednik SNS.

On je rekao da njima ne valja ni to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio napad na Borka Stefanovića i što su uhapšeni odgovorni.

"Oni bi bili najsrećniji da nije bilo hapšenja odgovornih i da su mogli da nastave da vode svoju političku kampanju. Ne mislim da je reč o ozbiljnim ljudima i optužbama, ali je reč o latentnoj trovačkoj političkoj klimi koju pokušavaju da stvore i svakodnevnim napadima na državu", rekao je Đurić.

Kako kaže, napadaju državu u trenutku kada vide da joj je teško, jer "ne znaju za solidarnost i ne intersuje ih zajednički interes i to rade bez ikakvog politkičkog i moralnog kredibiliteta". Važno je, dodaje, da je dobro, što ih je policija demantovala i uhapsila odgovorne za napad. 

"Svakog dana pokušavaju da truju političku atmosferu i to građani prepoznaju. Zato to treba ignorisati i baviti se ozbiljnim stvarima. Imamo ozbiljne probleme i važno je da ostanemo sabrani i jedinstveni, da nas politikanti ne okrenu jedne protiv drugih, jer nije vreme za za takve stvari", rekao je Đurić.