U SRBIJU STIŽE 125 MILIONA EVRA OD EU! Uskoro prva sredstva koja predviđa Plan rasta za Zapadni Balkan!


IZVOR: Republika - 13.05.2024 | 18:44


Želim da vam kažem veliko hvala na svim planovima koje ste doneli u Beograd i hoću građanima Srbije da kažem da imamo na čemu da radimo i da imamo na čemu da budemo zahvalni, rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
U SRBIJU STIŽE 125 MILIONA EVRA OD EU! Uskoro prva sredstva koja predviđa Plan rasta za Zapadni Balkan!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će uskoro prva sredstva iz Plana rasta za Zapadni Balkan biti isplaćena Srbiji i skrenuo pažnju na to da će Srbija morati da ispuni određene uslove i reforme koje će građanima obezbediti bolje uslove i bolji život.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i dodao da je razgovarao sa ministrom finansija Sinišom Mali koji mu je rekao da uskoro očekuje prvih 125 miliona evra koje predviđa plan rasta i dodao da je to važan novac koji pokazuje posvećenost Evropske unije reformama i Srbiji.

- Želim da vam kažem veliko hvala na svim planovima koje ste doneli u Beograd i hoću građanima Srbije da kažem da imamo na čemu da radimo i da imamo na čemu da budemo zahvalni. Nije reč samo o novcu, reč je i o strukturnim reformama i stvarima od kojih građani Srbije mogu da imaju samo boljitak i bolji život - rekao je Vučić.

Dodao je da je sa Varhejijem razgovarao o važnim stvarima koje Srbija mora da uradi kako bi pristupila jedinstvenom tržištu, a koje se tiču državne pomoći, koje se tiču viznog režima i koje se tiču razdvajanja preduzeća u okviru javnih preduzeća.

- To nekada nisu sasvim lake stvari posebno oko državne pomoći i javnih nabavki, ali je to naš posao i to ćemo da rešimo da bismo dobili mnogo toga i kako na primer ljudi koji uplaćuju doznake iz inostranstva ne bi morali da plaćaju posebne takse i tu bi uštedili čak i oko 20 odsto - rekao je Vučić.

Bonus video