"PONOSNI SMO NA VAS!" Predsednik Vučić se obratio bokserima koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu: Država će da pomogne, očekujemo od vas MNOGO! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 02.05.2024 | 11:21


Predsednik Vučić zahvalio se sportistima.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
"PONOSNI SMO NA VAS!" Predsednik Vučić se obratio bokserima koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu: Država će da pomogne, očekujemo od vas MNOGO! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je delegaciju Bokserskog saveza Srbije i članove stručnog štaba i bokserske reprezentacije, koji su osvojili medalje na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Dragi naši bokserski prijatelji, želim da vam se zahvalim za veliku radost koju ste doneli našoj zemlji i našem narodu osvajanjem drugog mesta, u ekipnom smislu, na Evropskom prvenstvu u boksu.

Pre svega, hvala vam na tome što ste vašim radom i uspesima vratili veliki broj dece u bokserske sale širom Srbije, a to su važne stvari za nas.

Ponosni smo na vas, mnogo toga očekujemo od vas u budućnosti i trudićemo se da vam, kao država, pomognemo. Još jednom vam hvala na svemu
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Srpski ženski tim osvojio je 11 medalja, od čega tri zlatne (Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova), dok je muški tim stigao do devet odličja, a najsjajnije je osvojio Jovan Nikolić. U ukupnom poretku na šampionatu Srbija je zauzela drugo mesto, odmah iza Rusije.

Delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS) predvodio je predsednik Nenad Borovčanin, a na prijemu su bili i selektor muškog tima Milan Piperski, selektor ženskog tima Mirko Ždralo, kao i bokserske legende.

Prijemu prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić. Srbija, za sada, ima troje kvalifikovanih boksera za Olimpijske igre u Parizu - Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Vahid Abasov. Priliku da im se pridruže imaće još nekolicina bokserki i boksera na kvalifikacionom turniru na Tajlandu od 21. maja do 3. juna.

BONUS VIDEO