"OBAVESTIO SAM MINISTRA O RAZLIČITIM PRITISCIMA I IZAZOVIMA SA KOJIMA SE SRBIJA SUSREĆE!" Vučić se sastao sa šefom diplomatije Surinama! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 18.04.2024 | 13:03


"Naše dve zemlje su opredeljene da u narednom periodu deluju u pravcu razvoja", naveo je Vučić.

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/
"OBAVESTIO SAM MINISTRA O RAZLIČITIM PRITISCIMA I IZAZOVIMA SA KOJIMA SE SRBIJA SUSREĆE!" Vučić se sastao sa šefom diplomatije Surinama! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Republike Surinam Albertom Ramdinom.

- Sa ministrom Albertom Ramdinom sam razgovarao o pravcima daljeg razvoja prijateljskih odnosa Srbije i Surinama, kao i o unapređenju bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.

Obavestio sam ministra o različitim pritiscima i izazovima sa kojima se Srbija susreće i ponovio značaj odluke Surinama da povuče odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, čime je ta zemlja potvrdila privrženost osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Naše dve zemlje su opredeljene da u narednom periodu deluju u pravcu razvoja i intenziviranja kako ekonomske, tako i saradnje u oblastima zdravstva, odbrane, prosvete, poljoprivrede, prehrambene, mašinske i elektro industrije, kao i u IKT sektoru
- našpisao ej predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećanja radi, prethodno je predsednik Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmeda Almenhalija, kao i ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa.

I predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Surinama Albertom Ramdinom.

BONUS VIDEO