Vučić iz Minhena: Šta je rekao o situaciji na KiM nakon razgovora sa Kameronom?


IZVOR: Republika/A.N. - 16.02.2024 | 18:57


Aleksandar Vučić o situaciji na KiM i bilateralnim odnosima

Foto: PINK
Vučić iz Minhena: Šta je rekao o situaciji na KiM nakon razgovora sa Kameronom?


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Minhena, gde je prisustvovao 60. Minhenskom bezbednosnom forumu. Tokom svog govora, Vučić je istakao značaj razgovora sa britanskim premijerom Kameronom o situaciji na Kosovu i Metohiji. Takođe je najavio sastanak sa Boreljom, gde će ova tema takođe biti jedna od najvažnijih. Vučić je naglasio da je razgovor sa Britancima bio otvoren i korektan, ističući značaj bilateralnih odnosa, posebno u ekonomskom kontekstu.

Minhenski bezbednosni forum - mesto susreta i važnih razgovora

Minhenski bezbednosni forum predstavlja značajno mesto za susrete i razgovore o aktuelnim bezbednosnim pitanjima. Prisustvo predsednika Srbije na ovom forumu ukazuje na važnost dijaloga i saradnje u rešavanju regionalnih pitanja, kao i jačanje bilateralnih odnosa sa drugim državama.

Značaj ekonomske saradnje u kontekstu regionalnih odnosa

Vučić je istakao da je, pored pitanja Kosova i Metohije, poseban značaj posvećen i ekonomskim temama. Ovo naglašava važnost ekonomske saradnje u regionalnom kontekstu, te ukazuje na potrebu za jačanjem ekonomskih veza između država u regionu.

- To nam je bila jedna od najvažnijih tema. Sa Britancima je bio dobar, korektan razgovor, otvoren. Ne lak, ali korektan. KiM, region, naši bilateralni, posebno ekonomski odnosi. Uvek razmišljamo o KiM, ali i o ekonomskim temama - rekao je Vučić.



Stalna pažnja Srbije prema situaciji na KiM

Izjavom da se uvek razmišlja o situaciji na Kosovu i Metohiji, Vučić ističe kontinuiranu pažnju Srbije prema pitanju KiM. Ovo pokazuje posvećenost Srbije rešavanju ovog pitanja i očuvanju interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je značajne teme razgovora sa britanskim premijerom Kameronom i najavio sastanak sa Boreljom na temu situacije na KiM i bilateralnih odnosa. Njegovo prisustvo na Minhenskom bezbednosnom forumu ukazuje na važnost dijaloga i saradnje u rešavanju regionalnih pitanja, kao i jačanje bilateralnih odnosa sa drugim državama. Ekonomska saradnja takođe je istaknuta kao važan faktor u regionalnim odnosima, dok predsednikova izjava o stalnoj pažnji Srbije prema situaciji na KiM pokazuje posvećenost rešavanju ovog pitanja i očuvanju interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO