OPOZICIJA GAĐA SKUPŠTINU! Totalni haos nakon sednice, od urlika do NOVOG NASILJA! (VIDEO)


IZVOR: Republika/J.B. - 06.02.2024 | 11:21


Prethodno su zviždali predsedavajućem Stojanu Radenoviću.

Foto: ATA Images,
OPOZICIJA GAĐA SKUPŠTINU! Totalni haos nakon sednice, od urlika do NOVOG NASILJA! (VIDEO)

Poslanici koalicije Dragana Đilasa "Srbija protiv nasilja" pravili su danas haos u sali Narodne Skupštine Srbije kada su uz povike i zvižduke ometali rad predsedavajućeg, najstarijeg poslanika, Stojana Radenovića.

Ipak, sednica je završena, uprkos neredima i tranparentima koje su postavili i nosili u rukama.

No, ni to nije bilo dovoljno, pa su ispred Skupštine Srbije nastavili sa cirkusom i predstavom, a otišli su toliko daleko da su čak i gađali zgradu Skupštine kupusom i šargarepama. Još jednom su potvrdili da je njihova "borba protiv nasilja" upravo bazirana na nasilju.

 

 

Podsećamo i to da su odbili da, uprkos pravilima i protokolima, polažu zakletvu u skupštinskoj sali, već su je napustili i "polagali zakletvu" ispred, u skupštinskom holu.

Opozicioni poslanici su ovu odluku pravdali time što "ne žele da polažu zaklletvu da onima koji su pokrali izbore".

Još jednom napominjemo da su današnjoj sendici prisustvovali i predstavnici RIK-a, a da su svi raniji prigovori opozicije odbijeni.

Na izborima 17. decembra učestovalo je 18 izbornih lista, a u poslaničke mandate osvojilo je njih 10. Od ukupno 250 mandata, lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane osvojila je 129 mandata, lista Srbija protiv nasilja - 65, Ivica Dačić - premijer Srbije -18, Nada za Srbiju - 13, Mi glas iz naroda -13, SVM - 6, Ujedinjeni za pravdu - Usame Zukorlić, Tomislav Žigmanov - 2 mandata, SDA Sandžaka Suljeman Ugljanin 2 mandata, Politička borba Albanaca se nastavlja Šaip Kamberi - 1 mandat, Ruska stranka - Slobodan Nikolić - 1 mandat.

BONUS VIDEO: