VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNA PISMA NOVIH AMBASADORA: "Poželeo sam im dobrodošlicu i uspeh u radu"! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 02.02.2024 | 12:06


Vučić je ambasadore primio u Palati Srbija u 10 sati.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNA PISMA NOVIH AMBASADORA: "Poželeo sam im dobrodošlicu i uspeh u radu"! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Belorusije, Sergeja Malinovskog, kao i akreditivna pisma novog ambasadora Severne Makedonije Nikole Tupančeskog, Кraljevine Španije Huan Hose Sans Aparisia, Republike Albanije Bardul Canaja, Slovačke Republike Mihala Pavuka, Sirijske Arapske Republike Muhamed Hadž Ibrahima i Republike Portugalije Žoze Rui Baptišta Boržeš Veleš Кaroso.

- Poželeo sam srdačnu dobrodošlicu novoimenovanim ambasadorima i uspeh u radu tokom mandata u našoj zemlji.


Razgovarali smo o bilateralnim odnosima, mogućnostima za širenje i jačanje saradnje u oblastima u kojima potencijali nisu dovoljno iskorišćeni, kao i o drugim važnim pitanjima.

Iskoristio sam priliku da ukratko ukažem i na ogroman potencijal za ulaganja u Srbiju i izrazio uverenje da će dobri politički odnosi između naših zemalja biti praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa -
napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Vučić je ambasadore primio u Palati Srbija u 10 sati. POGLEDAJ GALERIJU

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas predsednika japanske Nipon fondacije Joheija Sasakavu. Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, sastanak je zakazan za 12.15 časova u Palati Srbija.

Takođe, Vučić se danas obraća javnosti u 13 časova, najavila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Očekuje se da će Vučić upoznati građane o najvažnijim detaljima razgovora sa predstavnicima Kvinte i EU povodom odluke vlasti u Prištini da aktivira uredbu o ukidanju dinara na Kosovu i Metohiji.

Takođe, veruje se da će komentarisati i upad tzv. kosovske policije u prostorije opštine Gora, kao i u prostorije opštine Peć.

Vučić je primio juče i ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i tom prilikom ga je obavestio o najnovijem jednostranom potezu Prištine.

BONUS VIDEO: