OVAKO JE VUČIĆ GOVORIO O SVETOM SAVI: Reči koje će vas inspirisati


IZVOR: Republika/A.N. - 27.01.2024 | 23:22


Aleksandar Vučić na Svetosavskoj akademiji u Skoplju

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
OVAKO JE VUČIĆ GOVORIO O SVETOM SAVI: Reči koje će vas inspirisati


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras je prisustvovao svečanoj Svetosavskoj akademiji u Skoplju, gde je izneo važne poruke o značaju izbora u savremenom društvu.

Poruka o Svetom Savi

U svom obraćanju na društvenoj mreži Instagram, predsednik Vučić istakao je da priča o Svetom Savi staje u jednu reč – izbor. Naglasio je da i danas naš put zavisi od izbora koje činimo kao narod. Postavio je dilemu da li će kao narod izabrati slobodu ili nečije sizerenstvo, vlast nad nama, nezavisnost ili vazalstvo, suverenitet ili podaništvo. Ove reči ukazuju na važnost odluka koje donosimo i njihov uticaj na budućnost društva.

 

 


Teška situacija zemlje

Vučić je istakao da Srbija nije u lakoj situaciji, ali bez obzira na težinu izazova, izabrala je put slobode, suvereniteta i nezavisnosti. Ovaj stav predstavlja jasnu političku poruku koja naglašava odlučnost i opredeljenje zemlje u savremenim geopolitičkim okolnostima.

Aleksandar Vučić je svojim prisustvom na Svetosavskoj akademiji u Skoplju još jednom potvrdio važnost očuvanja srpskog identiteta i tradicije, te istakao kontinuitet očuvanja duhovnih vrednosti i nacionalnog nasleđa. Ovo predstavlja važan korak ka jačanju veza između Srbije i Makedonije, kao i promociji međusobnog kulturnog i duhovnog nasleđa.

 

 

BONUS VIDEO