PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ SA PREDSEDNICOM EVROPSKE KOMISIJE URSULOM FON DER LAJEN: Važan razgovor o strateškim ciljevima naše zemlje!


IZVOR: Republika - 18.01.2024 | 15:17


Predsednik Srbije imao je sastanak sa šeficom Evropske Komisije

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ SA PREDSEDNICOM EVROPSKE KOMISIJE URSULOM FON DER LAJEN: Važan razgovor o strateškim ciljevima naše zemlje!

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, sastao se u Davosu sa Urusulom fon der Lajen, šeficom Evropske Komisije. 

- Odličan i važan razgovor sa Ursula fon der Lajen o geoplitičkim izazovima i strateški važnim pitanjima za Srbiju, uz fokus na planove o realizaciji EU Plana rasta za Zapadni Balkan koji bi trebalo da ojača i približi naše ekonomije i društva - napisao je Vučić na svom Instagram profilu i dodao: 

- Srbija je spremna da na najbolji način iskoristi ovu pomoć na putu modernizacije i izgradnje kojim koračamo, a posebno sam zhvalio predsednici Evropske komisije na ličnom aganžmanu i razumevanju situacije u regionu i podršci evropskom putu naše zemlje. 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu gde je danas učestvovao na panel diskusiji „Novo evroazijsko svitanje?“.

Predsednik je u pauzi objavio fotografiju opuštanja uz šoljicu čaja.

- Posle sinoćnjeg rakleta, umesto ručka čaj od nane i mentalna priprema za susret sa Ursulom fon der Lajen - napisao je Vučić.

Podsećamo, on je juče objavio i snimak "visinskih prirema", kako je sam rekao, odnosno večere u Davosu dan nakon niza sastanaka.

- Na visinskim sam pripremama. Nadam se da ni jedan sportista neće da me sledi. Narode, molim vas da u subotu popodne budemo zajedno i učestvujemo u stvaranju drugačije, uspešnije i bolje Srbije - napisao je Vučić.